arrow_drop_up arrow_drop_down

Sport en gezonde voeding is tegenwoordig een hot item.

De healty lifestyle blogs, de kookboeken en alle afgetrainde lijven die je langs ziet komen op Instagram of facebook , je kunt er niet omheen.

Maar hoe doe je dat op vakantie ? Sport je niet of zoek je een accommodatie uit met een sportschool erbij ?

Persoonlijk heb ik niet altijd zin op mooie dagen weg te zweten in de sportschool.

Mountainbiken

Dus sinds kort heb ik mijn focus op een hele andere sport gelegd , het Mountainbiken.

Nu ben ik niet op vakantie maar heb ik het geluk om in dit bosrijke gebied te wonen maar wat is er nou leuker om die ervaringen met jullie te delen ?

Wel werken aan je workout , maar toch de ontspanning van vakantie.

Vorige weekheb ik de lange route in het bosgebied achter onze accommodatie getest, de ATB route Havelte west.

IMG_6447

Start van de route

De start van de route ligt achter theehuis Fake ( te vinden ten hoogte van de Hunnenbedden ) , al snel beland je op de route door het oefenterrein van defensie. En rij je van Havelte richting Kallenkote , Havelterberg en door Darp. Je pakt de buitenrand van het defensie terrein.

In het weekend is het ook mogelijk om door het terrein heen te fietsen , maar dit is alleen mogelijk in de weekenden in verband met de oefeningen die gehouden worden.

Ik heb als beginnende mountainbiker enkel de buitenrand gepakt. Dat was als beginneling best een pittige route met veel leuke heuveltjes en scherpe bochtjes. Goede vering is aan te raden :D

Maar het is het wel waard. Je krijgt alle aspecten van de natuur mee. Zandpaden , dicht beboste plekken, dennenbossen , heidevelden en open vlaktes.

Sportieve bezigheid

Tijdens mijn rit ben ik ook wat buren tegengekomen die dit gebied als woonruimte hebben. Gezien het echt in de 2e deel van de avond was dat ik daar fietste en het erg rustig was lieten ze zich ook zien.  Zo was er een marter die een wedstrijd met me deed wie het snelste was , en een moeder Ree die met haar kleintje op pad was.

Kortom een leuke sportieve bezigheid waarbij je ook nog geniet van je vakantie omgeving.

Vier je vakantie bij Vakantiehuis Westeinde

Wil je van je vakantie genieten op de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel en genieten van de Nationale Parken in de omgeving. Neem dan eens een kijkje in ons vakantiehuis of groepsaccommodatie

 

Reactie plaatsen